Domotica jung enet smarthome clerx slim huis

Domotica

De veelzijdigheid van Domotica

Door gebruik te maken van Domotica zal het leven van de mensen in huis een stuk eenvoudiger worden. Verschillende installaties en apparaten kunnen aan elkaar gekoppeld worden, waardoor deze als één geheel elektrisch met elkaar kunnen communiceren. Dit zorgt ervoor dat al deze zaken vanaf nu centraal en overzichtelijk bestuurd kunnen worden. Deze besturing gebeurt flexibel, aangezien het mogelijk is om deze op elk tijdstip en op iedere plek waar het u uitkomt aan te sturen. Zo is het mogelijk om installaties en apparaten automatisch te laten werken, maar ook op afstand te beheren. Door deze mate van gebruiksgemak en de veelzijdigheid van Domotica kunnen zaken als communicatie, zorg en ontspanning veel eenvoudiger gemaakt worden.

Wat zijn de voordelen van Domotica?

Doordat Domotica zo breed toepasbaar is, bepaalt u helemaal zelf welke installaties en apparaten u wel of niet aan wilt sluiten op het systeem. Zo heeft u ontzettend veel keuze, waardoor de toepassing van Domotica helemaal aan uw wensen kan voldoen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de verlichting te laten automatiseren, waardoor deze pas aangaat wanneer iemand in het donker een ruimte binnenloopt. Ook kunt u besluiten om zonwering vanzelf te laten reageren wanneer de zon op het raam schijnt. Daarnaast kunt u de verwarming ook gemakkelijk beheren met Domotica. Deze is bijvoorbeeld op afstand via uw smartphone te beheren, maar kan ook automatisch ingesteld worden. Naast dit alles zijn er ook apparaten die aangesloten kunnen worden op het systeem, zodat u meer comfort en gemak kunt ervaren. Dit is mogelijk bij apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser, de televisie, de radio en nog veel meer. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw huis veiliger te maken door beveiligingssystemen aan te sluiten. Bewakingscamera’s, alarmsystemen en een noodknop dragen allemaal bij aan de toename van de veiligheid wanneer deze aangesloten zijn op het Domotica systeem. Wanneer u gebruikt maakt van al deze mogelijkheden zal u veel voordelen ervaren. Hierbij kunt u denken aan:

  • Meer comfort, dankzij de mogelijkheid om veel apparaten en installaties gemakkelijk te automatiseren en op afstand te beheren.
  • Meer veiligheid, aangezien er de mogelijkheid is om beveiligingssystemen aan te sluiten op het systeem.
  • Lagere energiekosten, doordat installaties en apparaten niet meer onnodig aan blijven staan. Zo verbruikt u minder energie. Daarnaast kunt u via home domotica ook uw verbruik in de gaten houden.

    domotica Clerx elektrotechniek

    domotica Clerx elektrotechniek

Referenties