De Meterkast scan

De meterkast is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie en daarom is het belangrijk dat deze conform de installatie normen is geïnstalleerd. De meterkast ook wel groepenkast genoemd, is een belangrijkste schakel in uw installatie. Deze verdeelt de binnenkomende elektriciteit over de verschillende groepen.

Groepenkasten beschermen het elektrische systeem in geval van overbelasting, kortsluiting of aardfouten. In al deze gevallen wordt een sectie van het elektrische systeem uitgeschakeld.

Met onze installatie tester, testen wij aardlekschakelaars (afvaltijd en uitschakelstroom), isolatiemeting (is de bedrading goed in de woning) en aardcircuitmeting (voldoet de aarding van het systeem). Wilt u uw meterkast vervangen, uitbreiden of verleggen? Clerx Elektro techniek adviseert u graag bij de realisatie hiervan.

Heeft u nog een ouderwetse stoppenkast / groepenkast? Laat Clerx Elektrotechniek deze inspecteren, en kan in overleg worden vervangen door een moderne groepenkast met automaten en aardlekschakelaars. Moderne groepenkasten zijn veiliger in gebruik en zorgen voor veel gebruiksgemak.

Bent u net verhuisd of weet u niet of uw groepenkast juist is aangesloten? Dan is het verstandig om Clerx Elektrotechniek in te schakelen voor een meterkast scan.

Als InstallQ erkend installateur staan wij garant voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid tevens beschikken wij over Zegelrecht.

Referenties